Celodenní školení údržby ventilů Masoneilan

Začátkem března proběhlo celodenní školení pracovníků firmy UNIPETROL a jejich servisních organizací INELSEV a PKN ORLEN Servis na regulační ventily Masoneilan. Vyplynulo z dodávky 130 regulačních ventilů pro jednotku Polyethylen 3, kterou staví italský gigant Technip a právě nyní probíhá uvádění do provozu a garanční testy. Školení organizovalo oddělení Poprodejní podpora a servis a proběhlo v prostorách Inelsevu. Zúčastnili se ho technici zákazníka a jeho servisních organizací.

Celodenní školení údržby ventilů Masoneilan

Školení se skládalo z teoretické části a praktické práce s digitálními pozicionéry na dílnách. Pracovníci servisních organizací se seznámili se správnou montáží řídících prvků, jejich kalibrací pomocí různých SW rozhraní a zejména s možnostmi SW ValVue Masoneilan, které je explicitně určeno k práci s pozicionéry SVI2AP. Během činorodé diskuze a sdílení zkušeností byla domluvena další součinnost v oblasti implementace SW do řídících systémů zákazníka a dalších bodech zákaznické podpory jako jsou dodávky náhradních dílů, diagnostika a další.

Celodenní školení údržby ventilů Masoneilan

O projektu: Výstavba nové polyetylenové jednotky PE3 ve výrobním areálu Unipetrolu v Litvínově je největší investicí v historii české petrochemie a její výše je cca 9 mld Kč. Stavbu samotné technologie provedla italská firma Technip na základě licence INEOS. Moravia Systems zvítězila v náročném tendru na dodávku regulačních ventilů pro tuto stavbu, čímž významně zvýšila svou instalovanou bázi na výrobních jednotkách skupiny UNIPETROL. Dodávkou regulačních ventilů, které jsou klíčovými regulačními a řídícími prvky celé technologie, se naše firma stala významným dodavatelem tohoto projektu.